Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Chorizo-aardappeltaco
Maistortilla's gevuld met een heerlijke verse chorizo en aardappelvulling. Comfortfood op z'n Mexicaans!
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht, Ontbijt
Keuken:
Mexicaans
Trefwoord:
Chorizo, Taco
Servings:
2
personen
Calories:
306
kcal
Author:
noskos
Ingredients
6
maistortilla's
3
gekookte aardappels
in blokjes
2
Iberico chorizo worstjes
0,5
theelepel
gerookt paprikapoeder
Ter garnering
koriander
gesnipperde ui
limoenpartjes
Instructions
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de chorizo's uit hun velletje en doe ze in de pan.
Druk met een spatel op de worstjes zodat ze verkruimelen.
Bak het vlees totdat het hier en daar donkerbruin en krokant begint te worden.
Doe de aardappels in de pan en strooi de paprika over het geheel. Schep een paar keer goed om zodat alles mooi rood wordt.
Als de aardappels warm zijn is je taco vulling klaar.
Warm de tortilla's op in een droge koekenpan. Je kunt ze ook in een vochtig keukenpapiertje wikkelen en een minuut in de magnetron opwarmen.
Verdeel de vulling over de tortilla's en garneer naar wens met koriander en gesnipperde ui.
Serveer met limoenpartjes.