We hebben een nieuwe rubriek op Foodaholics, Taco Tuesday! We zijn dol op de Mexicaanse keuken en dan wel de echte hè! Niet ergens een blikje mais op uitstorten en een avocado schijfje op loslaten en roepen ‘Mexicaans!’ Voortaan zullen we elke eerste dinsdag van de maand een nieuw taco recept online zetten. We trappen af met deze chorizo-aardappeltaco. Een typisch gevalletje van comfort food op z’n Mexicaans.
Chorizo-aardappeltaco
De vulling van deze taco bestaat uit aardappels en chorizo. De aardappels mogen best een kliekje van de vorige dag zijn, komt dat ook op. De chorizo is een ander verhaal. In Mexico is de chorizo in tegenstelling tot de Spaanse variant vers. Je zou deze chorizo zelf kunnen maken, iets dat nog op onze to-do lijst staat. Wij hebben als alternatief daarvoor verse Iberico chorizo’s gebruikt. Die kun je online kopen en zijn heel erg lekker!
Tortilla’s
Een taco als deze hoort wat ons betreft in een echte maïstortilla. We hebben al eens laten zien hoe je die maïstortilla’s zelf kunt maken, maar tegenwoordig kun je hele goede kant en klaar kopen. Gooi een paar pakjes in je vriezer en je hebt altijd de lekkerste onder handbereik. Wij gebruikten voor deze taco’s die van blauwe maïs.
Het eindresultaat is een taco met een hartverwarmende vulling die ook heel goed als een ontbijttaco zou kunnen fungeren.
Chorizo-aardappeltaco
Ingrediënten
- 6 maistortilla's
- 3 gekookte aardappels in blokjes
- 2 Iberico chorizo worstjes
- 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder
Ter garnering
- koriander
- gesnipperde ui
- limoenpartjes
Instructies
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de chorizo's uit hun velletje en doe ze in de pan.
- Druk met een spatel op de worstjes zodat ze verkruimelen.
- Bak het vlees totdat het hier en daar donkerbruin en krokant begint te worden.
- Doe de aardappels in de pan en strooi de paprika over het geheel. Schep een paar keer goed om zodat alles mooi rood wordt.
- Als de aardappels warm zijn is je taco vulling klaar.
- Warm de tortilla's op in een droge koekenpan. Je kunt ze ook in een vochtig keukenpapiertje wikkelen en een minuut in de magnetron opwarmen.
- Verdeel de vulling over de tortilla's en garneer naar wens met koriander en gesnipperde ui. Serveer met limoenpartjes.
Heb je deze chorizo-aardappeltaco’s gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd wat je er van vond. Laat je het ons weten in een reactie hieronder of via social media? Je vindt ons op Facebook en Instagram. Als je de hashtag #foodaholicsnl gebruikt dan zien we je bericht vanzelf langskomen.
1 Comment
Anke
22 juni 2019 at 10:26Die zien er heerlijk uit!