Een heerlijke gebakken cheesecake met een frisse topping met passievrucht
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd40 minutenmin
Gang: Gebak
Keuken: Engels
Trefwoord: Cheesecake, Mary Berry, Passievrucht
Servings: 8personen
Calories: 343kcal
Equipment
Springvorm van 20cm
Bakpapier
Ingredients
75gramroomboterongezouten
125gramdigestive biscuitjesverkruimeld
560gramroomkaas
50grambloem
2theelepelsvanille extract
2eierenmaat L
100gramfijne suiker
100mlslagroom
45grammascarpone
150gramzure room
1eetlepelpoedersuikergezeefd
1passievrucht(een grote)
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter licht de bodem van een springvorm van 20 cm en leg er daarna bakpapier op.
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje, haal van het vuur en meng de koekkruimels er goed door. De kruimels zijn makkelijk te maken door de digestives in een plastic zak te doen en er met een deegroller of fles overheen te rollen.
Schep het in de vorm en druk met een lepel op de bodem.
Doe de roomkaas en bloem in een schaal en klop met een mixer door elkaar. Voeg de vanille, eieren, suiker, room en mascarpone toe en klop tot het goed door elkaar is gemengd.
Schenk het mengsel over de taartbodem en bak het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.
Haal de cheesecake 10 minuten uit de oven zodat de cake kan rusten en de bovenkant gelijkmatig wordt en zet dan nog 10 minuten terug tot de cake nog een beetje wiebelig in het midden is.
Maak de buitenkant van de springvorm los en laat de cheesecake verder in de vorm afkoelen waarna je de cake uit de vorm kan halen en in de koelkast moet zetten om echt volledig te koelen.
Meng de zure room en poedersuiker in een schaaltje en schep gelijkmatig over de cake. Daarna snij je de passievrucht open, verwijder het vruchtvlees en verspreid dat over de zure room. En voila, je hebt de lekkerste vanille cheesecake met passievrucht gemaakt!