Nieuws

Le Box, een 3 gangen kerstmenu, maar dan makkelijk

Le BoxVind je het lastig om zelf een kerstmenu te verzinnen en is er iets uit ons menu dat je niet lekker vindt dan is er altijd nog Le Box. Le Box is een concept van de bekende online slager Beef & Steak waarbij je in dit geval een drie gangen kerstmenu kiest om zelf te koken.

Voor de kerst heb je de keuze uit vier verschillende menu’s. Het vlees voor het menu wordt met een speciale transportdienst bij je bezorgt zodat het vers aankomt. Vooraf krijg je een boodschappenlijstje met de overige ingrediënten. Ook krijg je duidelijke recepten bij je menu die ervoor zorgen dat iedereen dit kan maken.

Wij van Foodaholics mochten een menu uitkiezen en kozen het menu met wilde eend. Het pakket is voor vier personen en we ontvingen vier gevacumeerde ringen met Wagyu carpaccio en 2 wilde eenden. Verder ook het receptenboekje en daarin de boodschappenlijst. Geen wereldschokkende ingrediënten, alles is inderdaad makkelijk te vinden in onze kleine buurtsuper.

Met kerst staat er hier dus één dag wilde eend op het programma met carpaccio van het Wagyu rund als vooraf, je weet wel, die topkwaliteit Japanse runderen met die mooie vetmarmering door het vlees. Ons dessert wordt een trifle van pure chocolade met kaneelroom en stroopwafelkruim. Ik heb er nu al reuze zin in!

Loop je niet echt warm voor wilde eend dan zijn er nog drie andere menu’s waar je uit kunt kiezen. Zo is er het pot roast menu dat bestaat uit:
Voorgerecht: Gerookte fazant met aardappelmousseline en granaatappel, winterpostelein en venkelsalade, walnoot, jus van ketellapper.
Hoofdgerecht: Pot roast met gepofte kriel en knoflook, spruitjes, uien- en mosterdjus.
Nagerecht: Carrot cake van limoen, walnoten en kletskoppenkruim.

Of wat dacht je van een lekkere lamsschenkel?
Voorgerecht: Angus bavette met kappertjes, piccalilly, cornichon en zuurdesem toast.
Hoofdgerecht: Lamsschenkel met La Rate aardappel, pompoen, haricot vert, feta en peterselie olie.
Nagerecht: Crumble van amandel, appel, rozijn, kaneel en room.

En dan is er ook nog het een menu met de populairder picanha, het super smakelijke staartstuk van het rund.
Voorgerecht: Pulled pork met pastinaakcréme en zoetzure rodekool salade
Hoofdgerecht: Picanha met aspergetips, courgette en gepofte tomaat
Nagerecht: Cheese cake met witte chocolade en bosbessen

Na de kerst laten we het eindresultaat van ons Le Box menu zien.

Dit menu is ons aangeboden door Le Box. Voor dit bericht ontvangen we geen vergoeding en alle meningen zijn van onszelf.

No Comments

    Geef een reactie

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.