In haar nieuwste boek Fast Cakes van Mary Berry staan bijna 200 recepten die je snel kunt maken. Een daarvan is deze chocolade-sinaasappelcake waar de voorbereiding vijf minuten duurt en de baktijd 45 minuten is.
Mary Berry’s boek is in 1981 uitgebracht en voor deze nieuwe uitgave zijn alle recepten opnieuw uitgeprobeerd en eventueel aangepast. In deze tijd waarin veel mensen constant met van alles en nog wat druk bezig zijn is dit boek met snelle recepten een uitkomst. De bereiding is zo snel omdat voor heel veel recepten de ingrediënten in een keer in een schaal gaan en niet zoals te doen gebruikelijk eerst bijvoorbeeld de suiker en boter, daarna de eieren en vervolgens de rest. Dit bespaart veel tijd en het resultaat van deze methode doet niet onder voor de oude.
Mocht je het dus hartstikke druk hebben en bakken teveel tijd in beslag vindt nemen ga dan aan de slag met Fast Cakes, je gebak is klaar voor je er erg in hebt.
Chocolade-sinaasappelcake
Ingrediënten:
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 15 gram cacao
- ½ afgestreken theelepel bakpoeder
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 75 gram fijne suiker
- 1 theelepel golden syrup
- 2 eieren L
- 50 gram fijngehakte chocolade
- rasp en sap van 1 sinaasappel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet een ronde cakevorm of taartring van 18 cm in. Als je een cakevorm gebruikt doe daar dan op de bodem bakpapier in. Zelf heb ik een taartring gebruikt en op een bakplaat bakpapier gelegd.
- Doe alle ingrediënten in een grote schaal en mix met een handmixer tot alles goed gemengd is.
- Daarna doe je alles in de vorm, maak de bovenkant glad en bak voor 45 minuten. Ik gebruik altijd een kernthermometer om te zien of een cake gaar is, dat is bij 95 graden. Je kan natuurlijk ook een satéprikker gebruiken. Als die schoon uit de cake komt is je cake gaar.
- Laat afkoelen op een rek en serveer lauwwarm (koud is ook lekker) met een schep slagroom of ijs. Deze cake is voor 6-8 personen.
No Comments