Bijgerechten

Geroosterde Sriracha Ahornsiroop Bloemkool

Sriracha Ahornsiroop BloemkoolIk volg ruim 300 blogs over eten en drinken en dan ook nog sites als Pinterest waar regelmatig leuke maar ook rare dingen langskomen. Eén van de dingen  waar ik meteen enthousiast van werd was deze geroosterde sriracha ahornsiroop bloemkool van Baker by Nature. Gekookt ben ik niet echt dol op bloemkool maar mijn groentenvriendinnetje had me verteld dat geroosterde bloemkool echt te gek is. Dus in combinatie met de hete sriracha saus en het zoete van de ahornsiroop moest dit wel een succes worden.

En zo werd dit het eerste gerechtje dat we in een gezamenlijke kooksessie zouden gaan maken. Alleen bloemkool zou niet genoeg zijn voor een hele maaltijd dus maakten we er nog de freekeh pilav met yoghurt dressing bij waarvan het recept hier vorige week te vinden was.

Sriracha Ahornsiroop BloemkoolWe hebben tijdens onze sessie de bloemkool in de oven gedaan maar mijn vriendin vond dat de smaak van de bloemkool niet zo intens was als wanneer je het in de pan doet. Later heeft ze het gerecht nog twee keer gemaakt. De eerste keer heeft ze de bloemkool in de pan geroosterd en tegen het eind de sriracha en ahornsiroop erbij gedaan maar dan bleef de saus te nat. De tweede keer heeft ze alles tegelijk in de pan gedaan, dan worden de bloemkool en de saus wel één geheel maar blijft de bloemkool een beetje zachter.
Het is dus een afweging tussen smaak en structuur maar alle varianten zijn erg smakelijk.

Probeer de verschillende manieren eens uit en laat ons weten welke je het lekkerste vond, we zijn erg benieuwd!

Geroosterde Sriracha Ahornsiroop Bloemkool

Ingrediënten:
1 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
2,5 eetlepel olijfolie
1,5 eetlepel sriracha
2,5 eetlepel ahornsiroop
zout en peper naar smaak (ongeveer 0,25 theelepel van ieder)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210°C.
Doe de bloemkool in een grote schaal. Meng in een kleine schaal de sriracha, ahornsiroop, olijfolie en zout en peper.
Doe het srirachamengsel bij de bloemkool en meng het goed door. Zorg dat elk bloemkoolroosje bedekt is met de saus.
Leg de bloemkoolroosjes op een bakblik en bak ze 20 minuten in de oven, schep op de helft van de tijd een keer om.
Verhoog de oventemperatuur naar 235°C en bak de bloemkool nog 12 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
Serveer de sriracha ahornsiroop bloemkool direct.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.