Koek & Snoep

Kerstkransjes zo gemaakt en ook als versiering te gebruiken

KerstkransjesAlsof we nog niet genoeg kerstrecepten hadden geplaatst de afgelopen dagen. Maar natuurlijk kan er altijd nog wel één bij. Gewoon even een simpel receptje voor kerstkransjes. Heel erg makkelijk om te maken, erg lekker en je kunt ze ook nog aan een lintje in de boom hangen mocht je ballen te kort komen. Al doen we dat laatste hier niet, hier serveren we ze naast een mooi kopje koffie of thee.

Dit recept komt van Cees Holtkamp uit het boek Koekje. In dat boek staan klassieke en moderne koekjes. De klassiekers zijn van de hand van Cees Holtkamp en Kees Raat nam de moderne koekjes voor zijn rekening. Deze kerstkransjes vallen duidelijk in de categorie klassiekers.
Voor de boter gebruiken we natuurlijk roomboter. Dat doen wij standaard omdat het zoveel lekkerder is. En inmiddels is wel bekend dat boter niet slecht voor je is, dus doe je zelf een lol en laat margarine voor het bakken links liggen

Kerstkransjes

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram melk
  • 3 gram zout
  • geraspte schil van een halve citroen
  • 300 gram Zeeuwse bloem, gezeefd (Zeeuwse bloem kun je vervangen door patentbloem.)
  • 3 gram bakpoeder, gezeefd
  • 1 ei, losgeklopt
  • zakje amandelschaafsel
  • kristalsuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout.
Roer de geraspte citroenschil erdoor.
Doe de bloem en het bakpoeder erbij en kneed even door.
Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg vervolgens uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van 3 mm dik.
Steek er met een kerstkransjes-uitsteekvorm koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en doe er vervolgens de amandeltjes op en bestrooi ze met suiker.

Bak de kerstkransjes in ongeveer 25 minuten goudbruin.


Sociaal

Wij van Foodaholics zijn heel sociaal, zo zijn we ondermeer te vinden op Facebook en Instagram. Mocht je een recept van ons maken en het daar posten dan zouden we het leuk vinden als je ons er in tagt of de hashtag #foodaholicsnl gebruikt, dan zien we jullie creaties vanzelf langskomen.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.