Brood & Gebak

Triple chocolate brownies

Triple chocolate browniesDeze triple chocolate brownies zijn onweerstaanbaar. Ik heb er al eens een vriendin mee overtuigd dat brownies echt heel lekker zijn en palmde er ook mijn schoonvader mee in, de eerste keer dat ik hem ontmoette. Ik waarschuw dan ook maar vooraf: als je deze brownies bakt en ze uitdeelt, zorg dat je er zelf al wat van genomen hebt of neem metéén ook zelf een stukje. Op de een of andere manier hebben deze brownies de eigenschap echt in no time te verdwijnen of in handen te vallen van een gast die de schaal gewoon niet meer weg wil geven.

Deze triple chocolate brownies zijn mijn succesnummer, dat moge duidelijk zijn.

Brownies met meer chocolade bestaan denk ik niet en ze zijn heerlijk fudgie van binnen. Ik kies altijd voor de meest pure chocolade die ik kan vinden in de supermarkt, met 85% cacao. Als je wat minder van pure chocolade houdt, kun je ook kiezen voor een variant die wat minder donker is.

Er zitten twee nadelen aan dit recept. Het eerste is dat sommige hoeveelheden van ingrediënten wat incourant zijn en je dus vaak chocolade overhoud. Heel vervelend, want dan moet je dat óók nog eten. Het tweede nadeel is dat heel je keuken onder de chocolade zit. Maar dat kan ook aan mij liggen.

Triple chocolate brownies

Ingrediënten:

185 gr boter (boter! Dus geen margarine, halvarine of andere smeersels)
185 gr pure chocolade
3 eieren
230 gr witte basterdsuiker
80 gr bloem
100 gr cacaopoeder
120 gr witte chocolade
120 gr melkchocolade
snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C voor hete lucht).

Hak de pure chocolade fijn en zet apart. Ik doe het altijd met de keukenmachine, maar je kunt ook het hakmolentje van de staafmixer gebruiken of gewoon een mes (als de chocola niet te hard is).

Hak vervolgens de witte chocolade en de melkchocolade in grove stukken. Niet te klein, je wilt nog wat stukken chocolade tegenkomen in je brownie.

Zet een pan met water op het vuur, smelt de boter en pure chocolade hierboven in een kom tot het een glad geheel is. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat het geheel daarna afkoelen. Je kunt de boter en chocolade ook in de magnetron smelten. Wel goed opletten dat het niet te hard gaat en tussendoor even een paar keer roeren.

Klop met de mixer de eieren en de suiker tot een licht en romig geheel.

Spatel het chocolade-botermengsel erdoorheen (niet mixen!).

Zeef de bloem, het zout en de cacaopoeder boven het mengsel en spatel dit er ook doorheen. Je hebt nu een dik, fudgie en donker chocolademengsel. Spatel tot slot de gehakte overige chocolade door het mengsel.

Bekleed een browniebakvorm (gewoon, zo’n vierkante of rechthoekige vorm) met bakpapier en stort het geheel erin.Officieel zou je het moeten gieten, maar dat kan helemaal niet, veel te dik! Storten dus en daarna eerlijk verdelen over de vorm met je spatel.

De brownies moeten 35 tot 40 minuten in de oven, totdat de cake stevig is. Met een satéprikker kun je zien hoe vochtig de brownie van binnen nog is, een beetje deeg aan de prikker mag (moet eigenlijk). Brownies horen niet helemaal droog te zijn.

De tijd dat de brownies in de oven moeten, is soms een beetje een kwestie van experimenteren. Ik zet mijne niet in het midden van de oven, maar iets eronder (anders gaat de bovenkant te hard) en bak ze ongeveer 37 minuten.

Haal de brownie uit de oven en zoek een portie geduld: éérst afkoelen, dán pas aansnijden.

Als de brownie is afgekoeld, snij hem in vierkantjes en geniet van je triple chocolate brownies!

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.