Deze taco’s met paddenstoelen en chipotle salsa lijken niet erg op taco’s die je bij de gemiddelde Mexicaan hier krijgt. Nee, er zit geen kaas op, de tortilla’s zijn niet knapperig en waar is de guacamole? Ondanks dat alles zijn ze verschrikkelijk lekker en komen ze qua smaak een stuk dichter bij de taco’s zoals je ze in grote delen van Mexico bij kleine stalletjes op straat koopt.
Het enige bewerkelijke is misschien het maken van de tortilla’s, maar we hebben hier op Foodaholics al eens laten zien dat dat best meevalt. Wil je nou niet zelf je tortilla’s maken (waarom eigenlijk niet want ze zijn zo veel lekkerder) dan zou je kant en klare maïstortilla’s kunnen gebruiken. Tjin’s Toko in Amsterdam verkoopt die. En tegenwoordig liggen ze ook in de diepvries bij de Hanos.
Kun je helemaal niet aan maïstortilla’s komen dan zou je er nog voor kunnen kiezen om gordita’s te gebruiken, dat zijn kleine dikke tortilla’s van tarwebloem. Gordita betekent “klein dikkertje” een naam die soms ook door Mexicaanse mannen voor hun vriendin wordt gebruikt.
Ik heb dit keer champignons gebruikt, maar met een mooie bospaddenstoelenmix worden deze taco’s nog lekkerder!
Taco’s met paddenstoelen en chipotle salsa
Ingrediënten:
tortilla’s, gekocht of zelfgemaakt (het recept vind je hier)
chipotle salsa met knoflook en limoen (het recept vind je hier)
bakjes paddenstoelen
blikje maïs
1 rode ui
plantaardige olie
1 eetlepel boter
zout en peper
Bereiding:
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Snipper de ui, doe in een zeef, spoel twee minuten af onder stromend koud water en laat uitlekken. Dit maakt de ui wat milder.
Verhit de olie in een koekenpan, doe de paddenstoelen erbij. Voeg als het vocht uit de paddenstoelen is verdampt de boter toe en bak de paddenstoelen bruin.
Doe de maïs erbij en warm deze even door.
Je taco bouw je als volgt: doe wat van de paddenstoelen in een warme tortilla (of twee als je dat lekkerder vindt), doe er wat van de ui overheen en giet er dan nog wat van de salsa op.
No Comments