Hoofdgerechten

Super easy: ovenschotel met kip en pancetta

Ovenschotel met kip en pancettaIdeaal voor een avond met bezoek, deze ovenschotel met kip en pancetta. Je hebt er nauwelijks werk aan en tot nu toe at iedereen aan mijn tafel bijna zijn of haar vingers op bij deze ovenschotel. Ik zet altijd gewoon de hele braadslee op tafel, want het is zo lekker om dan aan het einde de laatste stukjes brood door het overgebleven vocht te halen. Het oorspronkelijke recept van deze ovenschotel is afkomstig van Jamie Oliver. Ik deed er een paar kleine aanpassingen aan, maar verder gaat alle lof naar Jamie!

Als ik één ding zou moeten kiezen uit de keuken waar ik écht, écht, écht niet zonder kan, dan zou het de oven zijn. Later als ik groot ben wil ik heel graag zo’n prachtig vrijstaand fornuis met een dubbele oven. Helaas kan dat in onze huidige keuken niet, dus tot die tijd red ik me maar met mijn combi magnetronnetje. Deze ovenschotel met kip en pancetta is één van de redenen waarom ik zo van oven houd. Je gooit (letterlijk!) een hoop ingrediënten bij elkaar in een braadslee en laat daarna de oven een uurtje zijn (of haar?) magie erop loslaten. Qua voorbereiding heb je hooguit 5 á 10 minuten werk aan dit gerecht en je kunt het heel gemakkelijk aanpassen voor meer of minder personen.

Ovenschotel met kip en pancetta

Ingrediënten
voor 2 personen

1/2 ciabatta (of stokbrood)
4 drumsticks of kipkarbonades
250g kerstomaatjes
2 rode uien in kwarten
stuk of 8 tenen knoflook, ongepeld
handjevol zwarte olijven zonder pit
4 plakjes pancetta (of ontbijtspek)
verse basilicum
olijfolie
zout & peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Dep de kip droog met wat keukenpapier. Scheur het brood in stukken en leg samen met de tomaatjes, basilicum, stukken ui, knoflook en olijven in een braadslee. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, wat versgemalen peper en wat zout. Hussel alles goed door elkaar heen en leg dan de stukken kip erbovenop. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen.

Na 30 minuten keer je de kip om. Na nog eens 30 minuten leg je bovenop de plakjes pancetta of ontbijtspek. Bak de ovenschotel hierna nog een kwartiertje tot het spek knapperig is en de kip gaar.

Als je niet van olijven houdt, dan kun je deze weglaten. Ik zou dan wel experimenteren met wat extra kruiden: de olijven zijn in dit gerecht echte smaakmakers!

Bron: Jamiemagazine

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mieke Schepens
    14 april 2017 at 10:15

    Ziet er lekker en makkelijk uit. Dit ga ik zeker proberen!

    • Reply
      Michella
      18 april 2017 at 21:07

      We zijn heel benieuwd wat je er van vond Mieke! Hier bij mij is het echt een blijvertje :)

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.